Top 10 trucuri de securitate pentru smartphone-ul tău
Dezvoltarea technologiei și schimbările ei frecvente au adus numeroase plusuri dar și minusuri în viața noastră. Altfel spus, securitatea telefoanelor mobile este esențială în toate sensurile.
Dacă nu vrei ca datele și informațiile personale stocate pe smartphone-ul să ajungă la persoane străine sau necunoscute, cel mai bine este să-ți iei câteva măsuri de precauție pentru securitatea smartphone-ului.
Vezi mai jos unele dintre cele mai importante trucuri de securitate pentru smartphone-uri sau tablete:
- Actualizează permanent software-ul mobilului tău:
Acest lucru este important, fie că folosești Android, Windows sau iOS ca sistem de operare, fiecare dintre acestea are propria opțiune de upgrade. Fiecare update de software vine cu versiuni îmbunătățite care ajută la umplerea breșelor de securitate.
Verifică și permite auto-update-ul software-ului de pe mobilul tău, pentru a avea permanent cea mai nouă versiune.
- Recunoașterea facială:
Această dotare este una dintre cele mai noi technologii introduse pe smartphone-uri și tablete în scopul asigurării securității acestora. Setează-ți fața ca o parolă, astfel încât acesta să te recunoască și să se deschidă.
Recunoașterea facială a fost inițial lansată de Android, dar o dată cu creșterea cererilor venite din partea consumatorilor, și alte echipamente vin cu această aplicație.
- Instalează și actualizează o aplicație antivirus:
Unul dintre factorii care amenință cel mai mult pierderea datelor personale este lipsa unei aplicații antivirus de încredere. Este esențial să downloadezi o aplicație antivirus cunoscută și sigură precum Avasti sau McAfee, de preferat pentru smartphone-urile cu Android. Aceste aplicații antivirus ajută la menținerea datelor în siguranță. - Instalează aplicații doar de pe platforme de încredere:
Ai grijă să downloadezi aplicații doar de pe platforme de încredere. Pentru mobilele cu Android, principala platformă este Google Playstore, o platformă sigură, care nu permite unor terțe părți să-ți acceseze informațiile. Pe de altă parte, Apple are propriul Apple store, care este strict în ce privește securitatea. - Nu încerca să-ți spargi smartphone-ul:
Întotdeauna fii precaut cu securitatea datelor personale stocate pe smartphone sau tabletă. Încercarea de spargere a codurilor se poate transforma într-un dezastru, mai ales dacă nu știi ce faci. - Folosește modele și parole asimetrice:
Setează o parolă asimetrică dificilă pentru blocarea telefonului, pentru ca, în eventualitatea în care este furat, să fie extrem de dificil pentru hoț să spargă codul.
- Parole pentru aplicații:
Ce poate fi mai personal decât mesajele și fotografiile de pe telefonul tău? Este recomandat să folosești un al doilea nivel de securitate, prin setarea de parole pentru mesaje și fotografii. - Pornește setările de localizare:
Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri, dacă vrei să-ți recuperezi telefonul în cazul furtului. Ultima locație a telefonului tău poate fi detectată dacă localizarea este activată. - Asigură-te că telefonul sau tableta se blochează automat:
Asigură-te că telefonul tău se închide automat după 15-20 de secunde. În cazul în care este furat sau pierdut, el se va bloca automat și nu va putea fi deschis. - Întotdeauna bifează permisiunea pentru downloadarea aplicațiilor:
Inteligența aplicațiilor de astăzi este că ele solicită mai multe permisiuni decât cele obișnuite. Astfel că ele solicită permisiunea pentru a folosi “una sau mai multe dintre fotografiile tale” sau “trimite sau primi mesaje text”. Ai grijă la aceste aplicații.