Samsung Galaxy Tab A (2019): Multe plusuri, dar și minusuri
A trecut ceva timp de când oamenii nu mai cumpără tablete. Acum preferă smartphone-uri cu ecrane mari, în loc să cumpere un echipament separat pentru distracție. Cu toate asta Samsung a lansat Galaxy Tab A (2019). Să vedem dacă merită banii.
Designul
Este un design plăcut, are un ecran de 10.1″, iar corpul are un finisaj metalic premium. În plus, poți alege culoarea care te reprezintă cel mai bine, auriu, argintiu sau negru.
Dimensiunile sale de 245.2mm x 149.4mm x 7.5mm, o fac o tabletă lungă, dar mai puțin lată. Asta este un plus, pentru că este mult mai portabilă, încape ușor în geanta de mână, iar pentru că este și foarte ușoară, poți să o iei cu tine oriunde.
Partea din spate este fină, poate fi ținută confortabil mai mult timp, poți chiar să o ții cu o mână și să lucrezi cu cealaltă. Marginile sunt rotunjite, fiind ușor de ținut.
Display-ul este excelent, imaginile sunt clare, culorile sunt vii și vibrante. Nu ai nici o problemă să folosești tableta chiar la soare, un alt mare plus.
Performanța
Procesorul este de 1.8GHz octa-core, sistemul de operare Android 9.0 Pie iar pentru stocare, ne oferă 2GB RAM și 32GB HDD, putându-se instala un card microSD până la 512GB. Bateria are 6150mAh iar pentru conectivitate oferă 4G, 3G, 2G, Bluetooth, Wi-Fi.
Android 9.0 Pie este user-friendly, ușor de navigat și cu multe aplicații Google dar și Microsoft. Desigur mai sunt și câteva aplicații native de la Samsung. Chiar dacă are aplicații Microsoft, asta nu înseamnă că o poți folosi mai ușor decât folosești word-ul pe un smartphone.
Aplicațiile se lansează rapid, se trece ușor de la una la alta, la fel ca la taburile din Chrome. Poți deschide mai multe taburi fără să ai nici o problemă. Să mai vorbim și despre asistentul Bixby de la Samsung, care îți trimite informații personalizate, bazate pe obișnuințele de utilizare. Te informează despre evenimentele viitoare, videouri YouTube, cele mai frecvent accesate pagini web, și multe altele.
Tableta lucrează multi-tasking ușor, poți face două și chiar trei lucruri în același timp, și nu se încălzește chiar la utilizare îndelungată.
Cu toate astea, jocurile se încarcă mai greu, experiența de joc nu este foarte plăcută. Întotdeauna ia timp să începi și e dificil să faci switch-ul între un joc și o aplicație.
Poate fi folosită ușor și pentru e-book-uri, deci dacă nu ai deja o preferință în această privință, Samsung Galaxy Tab A nu te va dezamăgi.
Camerele foto sunt decente, una principală de 8MP cu LED flash și o cameră frontală de 5MP. Deși imaginile sunt ok în condiții bune de lumină, dacă folosești zoom-ul, calitatea se deteriorează. Camera frontală nu se compară cu cea a unui smartphone superdotat, dar poate fi folosită în acest scop.
Bateria ține o zi întreagă la folosire intensă. La testele benchmark, Samsung Galaxy Tab A a obținut scorul 35940 în Antutu și 658 și 1821 în Single core și Multi core Geekbench 4.
Verdictul
Toate peste toate Samsung Galaxy Tab A este o alegere bună. Are un design solid, display vibrant și este cu adevărat un performer. Minusurile sunt legate de experiența de joc și de camerele de calitate medie. Dacă poți trăi cu asta, Samsung Galaxy Tab A este potrivit pentru tine.
Vezi mai multe detalii aici.