Google a cumpărat o companie care transformă ecranele în boxe
Așa cum face din când în când, Google a mai achiziționat încă un startup în tehnologie. De data aceasta este vorba despre o companie britanică, Redux, care a reușit, după douăzeci de ani, să transforme ecranele în boxe.
Redux a început să dezvolte un sistem de “panou audio” încă din 1997, și au aproape 200 patente legate de cărți. Cum au reușit să transforme un ecran în boxă? Ascunzând o serie unică de actuatoare dedesubt.
Un telefon sau o tabletă dotată cu sistemul Redux audio nu mai are nevoie de orificii pentru boxe sau căști. Folosind această metodă este mai ușor de realizat impermeabilitatea acestora.
Există, însă, o speculație că Google nu și-a dorit neapărat tehnologia dezvoltată de Redux, ci mai ales persoanele care au creat-o. În plus, la CES 2018 a fost prezentat încă un gadget care pare a avea o aplicație ideală în crearea de ecrane care produc și sunet.
Cel puțin doi parteneri ai Google — LG și Lenovo — au prezentat display-uri smart integrate cu Google Assistant. Ambele foarte similare cu Amazon Echo Show, sau, aproape la fel ca orice tabletă cu Android.
Cu Amazon, Google, Apple și Microsoft luptându-se pentru o felie din piața de asistență vocală, orice dotare sau funcționalitate care atrage atenția consumatorilor poate face diferența. Poate că planul Google este să își lase partenerii să folosească tehnologia Redux pentru a câștiga un segment de piață, împotriva competitorilor.
Interesant este însă că actuatorii pot face mai mult decât transformarea ecranului în boxe. Ei pot oferi deasemenea feedback tactil. Nu numai prin varierea tensiunii vibrației. Redux poate ținti anumite elemente UI, iar senzații diferite pot fi transmise către degete în același timp.
Google are un mare potențial privind aplicarea acestor lucruri. Cipurile avansate se pot potrivi foarte bine cu Android Auto, pe măsură ce producătorii de mașini tind să transfere comenzile fizice de pe consolă pe touchscreen.