De ce războiul ecranelor fără margini a ajuns prea departe

În foarte scut timp, Samsung va lansa Galaxy Note 10, un telefon excepțional, al cărui aspect atractiv se bazează mai ales pe design-ul ercanului fără margini.

Dar nu e vorba doar de Samsung. Huawei sau One Plus vând deja telefoane cu ecrane curbate al căror margini sunt practic invizibile la prima vedere. Într-adevăr, Infinity Display-urile arată grozav, dar până unde se poate merge totuși? Dacă se mai subțiază mult, e posibil ca smartphone-urile să fie mai greu de utilizat sau mai ușor de spart?

Margini mai subțiri, probleme mai multe
Visul este, desigur, să se facă primul telefon complet fără margini. Unele companii au arătat deja concepte de introducere a componentelor și butoanelor înafara ecranului, sau sub el. Marginile care abia se văd sunt deja un semn că ai plătit mai mult decât trebuia pentru telefonul tău, dar maximul va fi atins de telefonul care va avea un pricent de 100% ecran.

Dar ce câștigi totuși din lipsa marginilor?
Telefonul este ceva mai sensibil, mai predispus la distrugerile accidentale. Odată ce ai renunțat la boxele frontale, sau la scannerul de iris, telefonul își pierde parcă personalitatea. Marginile micșorate sacrifică până și din capacitatea bateriei, și e posibil ca și camera de selfie să sufere puțin.

Pe scurt, excesul de inovație în această direcție a design-ului, care arată bine în poze, se face în defavoarea funcționalității și a confortului. Telefoanele prea mari sunt destul de greu de utilizat, iar când nu va avea margini deloc va fi și greu de ținut.

Senzorul de amprentă introdus în ecran este mai lent decât cel clasic și mai grosolan, iar de cele mai multe ori nu funcționează de la prima încercare. Chiar dacă arată futuristic, este mai degrabă un pas înapoi.

Având în vedere toate acestea, nu este sigur că utilizatorii sunt dispuși să sacrifice inovația, durata de viață a bateriei, funcționalitatea și fragilitatea pentru aceste margini atât de subțiri.

You may also like...