Cum să-ți protejezi telefonul în zilele călduroase de vară

Supraîncălzirea telefonului poate fi o problemă în această perioadă de vară. Pentru că nu putem să ne despărțim de el, trebuie totuși să-l protejăm, sau cel puțin să încercăm să nu-l lăsăm să se încălzească prea tare.

Sunt câteva idei simple, care îți pot veni în ajutor!

  1. Nu lăsa telefonul la soare
    Așa cum șî ție îți place să stai la umbră atunci când e foarte cald afară, pentru telefonul tău este valabil același lucru. Încearcă să eviți să-l lași sub razele directe ale soarelui pentru că se va încălzi extrem de rapid.

Dacă ești afară, la un picnic de exemplu, pune telefonul la umbră sau acoperit cu ceva. La fel, nu-l lăsa în mașină, sau în seră, sau în orice loc unde este foarte cald.

2. Folosește telefonul fără carcasă
Carcasa ajută atunci când e frig, dar în perioadele calde e mai bine să nu o folosești. Ea menține căldura în interior, astfel încât telefonul se va răci mai greu.

3. Fă ajustări la setările telefonului
Totul stă în detalii, deci dacă vrei ca telefonul să nu se încălzească prea tare, ai putea să schimbi câteva setări.

Mai întâi, ai putea să schimbi luminozitatea ecranului la cât de mic posibil. Astfel, bateria se va utiliza mai puțin, astfel încât și telefonul se va încălzi mai greu.

Apoi, ai putea să închizi datele mobile, dacă nu le folosești, sau să-l pui pe modul avion, dacă nu vrei să te sune nimeni. Și aceste setări te ajută să salvezi bateria, astfel încât telefonul se va încălzi mai puțin.

4. Nu forța limitele telefonului
Sunt unele activități care supra încălzesc telefonul, precum jocurile, editarea foto și video, sau încărcarea rapidă. Ai putea deci că joci mai puțin, să-l pui la încărcare normală, sau să editezi fotografii atunci când te afli într-un loc răcoros.

5. Nu ține telefonul în buzunar
Buzunarele pot fi locuri fierbinți pentru un telefon. Încearcă să nu ții telefonul în buzunare care stau prea lipite de corp sau în buzunarul de la piept atunci când stai la soare.

Cel mai bine este să-l ții într-o geantă, iar dacă îl ții în buzunar și te așezi undeva, scoate-l din buzunar și pune-l undeva la vedere.

6. Nu încerca să-l răcești forțat
Răcirea forțată poate provoca mai mult deteriorări decât ajută. Nu se recomandă să-l bagi sub apă, chiar dacă este rezistent la apă. Nici nu trebuie pus la frigider, pentru că face condens și se poate strica. Ai putea totuși să-l pui sub un ventilator, ca să se răcească lent.

You may also like...