5 trucuri ca să-ți păstrezi smartphone-ul ca nou

Performanța unui smartphone se deteriorează vizibil în timp. Nu mai arată și nu se mai simte ca nou, ceea ce ne dezamăgește și ne face să ne dorim să-l înlocuim. Dar dacă ar fi câteva lucruri simple pe care le putem face ca să îi menținem performanța cât ai aproape de cea pe care a avut-o inițial? Sună interesant, nu? Iată câteva:

Cumpără o carcasă și o folie de protecție a ecranului: este probabil cel mai evident sfat, dar și cel mai important. Fie că folosește un smartphone  nou nouț, fie că îl ai de câteva luni, el trebuie protejat cât mai bine. În acest fel, are o șansă să nu se crape dacă se întâmplă să cadă.

Curăță-l regulat : Chiar dacă îi protejezi ecranul, ar trebui să ai mereu la tine un șervețel, la fel ca cel pentru ochelari, astfel încât să poți curăța exteriorul telefonului din când în când. De asemenea, trebuie să știi că șervețelele de hârtie umezite cu apă sau alte substanțe de curățare, nu fac decât să adauge mizerie pe suprafața telefonului.

Nu aglomera ecranul cu prea mult aplicații : Asta este similar  cu a păstra desktopul oricărui computer cât mai aerisit. La fel cum prea multe fișiere pe desktop încetinesc computerul, prea multe aplicații pe ecranul smartphone-ului îi micșorează performanța. În plus, ele afectează și durata de viață a bateriei sale. Deci, pentru a evita aceste probleme, păstrează pe ecranul principal doar aplicațiile și widget-urile necesare.

Instalează o aplicație antivirus : O aplicație antivirus instalată pe telefon este o asigurare că este verificat regulat de orice lag-uri de funcționare sau programe malware. Se găsesc câteva pe Google Play Store și poți să o alegi pe cea care îți place mai mult. O astfel de aplicație nu numai că verifică telefonul și repară regulat problemele apărute, dar crește și performanța acestuia.

Si câteva sfaturi de bază de utilizare :

  • nu lăsa aplicațiile pe care nu le utilizeze să ruleze în background.
  • nu uita să închizi Wi-Fi-ul și Bluetooth-ul după ce le utilizezi. Dacă rămân deschise, încetinesc performanța smartphone-ului și îi golesc bateria.
  • ai grijă să cureți regulat cache-ul de la browser. Dacă intri mult pe internet de pe telefon și nu cureți cache-ul, asta îi umple toată memoria telefonului și îi încetinește viteza.
  • de asemenea, oricât de atractive sunt, este mai bine să nu folosești imagini de fundal live, pentru a proteja bateria.

You may also like...